Tartalom átugrása

Hasznos cikkek

Szén-monoxid érzékelő támogatás a szombathelyi lakosoknak!

26 Feb 2024

“Valamennyi érintett szombathelyi háztartás részére támogatást biztosítunk szén-monoxid érzékelő eszköz vásárlásához” - közölte Dr. Nemény András Szombathely polgármestere a Szombathely MJV Facebook oldalán. A bejegyzés itt tekinthető meg.

A támogatások összege a készülék ára, de maximum 15.000 forint lehet. Ezt azok vehetik igénybe, akik olyan lakásban élnek, amelynek fűtése gázzal vagy szilárd tüzelőanyaggal történik, vagy a lakás nyílt lánggal égő vízmelegítővel vagy főzőeszközzel van felszerelve. A támogatásra egy háztartásban csak egy személy és öt évente csak egyszer jogosult, a támogatás háztartásonként egy készülék után kérelmezhető. 

Nem minden készülékre érvényesíthető a támogatás!  

A támogatás kizárólag a katasztrofavedelem.hu oldalon ajánlott készülékek vásárlására érvényes. Ilyen készülékek például a Honeywell Home R200C-2 és az R200C-2N szénmonoxid érzékelők. 

A támogatáshoz csatolni kell: 

  • a kérelmező nevére kiállított, a készülék vásárlásáról szóló, 2023. december 1-én vagy azt követően kiállított, 30 napnál nem régebbi számla másolatát, 

  • a készülék jótállási jegyének másolatát, 

  • a kérelmező büntetőjogi felelőssége tudatában tett nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy a meghatározott feltételeknek megfelelő lakásban él (a nyilatkozat valódiságát a hatóság környezettanulmány keretében ellenőrizheti). 

A támogatási kérelmet december 1-től lehet leadni egy erre a célra szolgáló formanyomtatványon, amit cikkünk alatt, csatolva letölthet, de ugyanezt a nyomtatványt ide kattintva is megtalálja a lap aljára tekerve, esetleg a Szombathelyi Városháza ügyfélszolgálatán papír alapon is kérhető. 

Az igénylést Ügyfélkapun keresztül, vagy személyesen a városházán kell benyújtani. 

Előző
Következő

Sikeresen feliratkoztál a hírlevelünkre!

Az e-mail cím már foglalt!

Csomagajánlat

Termékváltozat választása

Módosítás
Összehasonlítás
Általános Szerződési Feltételek
és az
this is just a warning
Bejelentkezés